عسل
فواید و خواص عسل و دارچین برای پوست و شقاق و مو
عسل معجونی است که از میلیونها گل ساخته می شود.در واقع دانشمندان عقیده دارند که عمر زنبور عسل از عمر انسان بیشتر است زیرا قدیمیترین فسیل انسان (بشر اولیه) ۶میلیون سال قدمت دارد.کهن ترین فسیل زنبور عسل 40 میلیون سال و اینکه قدیمیترین اثر نقاشی درباره زنبور عسل با قدمت 12هزار سال پیش در یکی از غارهای اسپانیا وجود دارد که مردی را در حال برداشت عسل از یک کندو نشان میدهد.همه اینها یعنی اینکه «عسل» از اول عمر بشر در سفره غذایی او حضور داشته است . در طول قرون گذشته هر چه علم پیشرفت کرده و تحقیقات بیشتری درباره عسل و زنبورعسل انجام شده، انسان بیشتر مبهوت قدرت خداوند شده و خاصیتهای بیشتری از این ماده غذایی را شناخته است و پی به خواص آن برده است .اینک در ایران بیش از 40 هزار پروانه رسمی پرورش زنبور صادر گشته و مسلما تعداد زیادی از زنبورداران هم به صورت غیررسمی به تولید این ماده میپردازند و معجونی از میلیونها گل یکی از عجیبترین خلقتهای خداوند، خلقت زنبور عسل است. میدانید! زنبورها اصلا خواب ندارند!در واقع آنها برای پرکردن کیسه مخصوص بدنشان از شهد، روی میلیونها گل مینشینند و شهدشان را میمکند.
عسل
وقتی کیسهشان پر شد، به طرف کندو برمیگردند. در راه، قبل از رسیدن به کندو مقداری دیاستاز ـ که نوعی آنزیم است ـ را روی شهدهای داخل کیسه مخصوصشان میریزند. وقتی به کندو رسیدند، آن را داخل سلولهای 6 ضلعی موم میگذارند و دوباره برای جمعآوری شهد از کندو خارج می گردند. در واقع شبها وقتی زنبورها نمیتوانند از کندو خارج شوند، سراغ 6 ضلعیهای موم میروند و شهد داخل آن را با خرطومشان به داخل کیسه مخصوصشان میریزند، آب اضافه آن را جذب میکنند و با ترشح دوباره و چندباره دیاستاز روی آن، ماده غلیظ شیرینی درست میکنند به نام «عســل».قابل توجه است بدانید که خوردن 100 گرم از این ماده در روز میتواند به شما انرژیای برابر با 330کالری بدهد چون از آب (17 درصد)، قند (40 درصــد)، اسیدهای آمینه (25 درصد)، انواع موادمعدنی مانند آهن، منگنز، منیزیم، فسفات و… (12 درصد) و انواع آنزیمها (6 درصد) تشکیل شده است و بسیاری از احتیاجات بدن را تأمین می نماید. عسلها شیرین اما لاغرکننده بهتر است بدانید که عسلهای تیره نسبت به عسلهای روشن مواد معدنی بیشتری دارند. در واقع عسلها به خاطر داشتن خاصیت رادیواکتیوی و تشعشعات کهربایی انواع تبهای پنهانی را آشکار میسازند.حتما شنیدهاید که قدیمیها میگویند عسل و خربزه با هم نمیسازند! دلیلش این است که ترکیب عسل و خربزه در بدن، التهابات پنهانی را فعال میکند. التهابات عود کرده و خود را به صورت تبهای شدید و بههمریختگی وضعیت بدن نشان میدهدو باعث ناراختی در فرد می شود. در واقع اگر با مشکل کمبود آهن خون مواجه هستید، حتما در وعده صبحانه آن را میل نمایید.البته عسل به غیر از داشتن آهن زیاد، فسفر و کلسیم زیادی هم دارد که دوای امراض استخوانی می باشد.بهتر است بدانید که عسلهای گون برای رفع زخم بستر، زخمهای عفونی و درمان بیماریهای پروستات، رماتیسم و بیخوابی بسیار مفید است.گفتنی است که عسل زرشک برای تقویت کبد و رفع بیماریهای کبد مؤثر است، عسل آویشن در درمان بیماریهای تنگی نفس، آسم، سرفه و رفع خستگی کاربرد دارد و عسل عناب به تسریع عمل خونرسانی از قلب به اعضا و جوارح کمک مینماید.به یاد داشته باشید که عسلی طبیعی به خاطر داشتن دیاستاز توانایی آب کردن چربی اطراف قلب را دارد بنابراین مصرف آن را به بیماران و سالخوردگان قلبی توصیه میکنیم. گفتنی است خوردن موم دردهای معده و مفاصل را از بین میبرد، از ریزش مو جلوگیری میکند و به راحتی از بدن برطرف میکند. مومهای اگر در دمای بالای 30 درجه نگهداری شود، بعد از مدتی کرمهای ریزی در درون سوراخهای 6 ضلعی آن دیده خواهد شد. بنابراین برای سلامتی خودتان عسلهای مومدار را در هوای گرم نگه ندارید، اگر هم کرمهای ریز را درون موم دیدید- ۰ نظر
- ۰۹ ارديبهشت ۹۷ ، ۱۵:۴۳